Stressreductie

Wat is stress?

Stress betekent spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond. Je hebt een bepaalde mate van stress nodig om goed te kunnen functioneren. Als de stress te lang duurt of heel heftig is, dan is er sprake van ongezonde stress.

Gezonde stress is de spanning die je voelt voor een examen, optreden, sollicitatiegesprek of andere spannende gebeurtenis. Stress zorgt ervoor dat je extra alert kunt reageren en geconcentreerd kunt werken. Zodra de spannende gebeurtenis voorbij is, neemt de spanning weer af.

Ongezonde stress

Als de stress lang duurt, is er meer tijd nodig om te herstellen. Ditzelfde geldt voor een hevige stressreactie: hoe heviger de reactie, hoe meer tijd je nodig hebt voor herstel. Ook als er veel momenten van stress zijn, is er te weinig tijd om tussendoor te herstellen. Kortom: als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Dan is er sprake van ongezonde stress.

Het onopgemerkte gevaar van stress

In de moderne wereld worden stress-gerelateerde gezondheidsproblemen steeds gebruikelijker, soms zonder dat we ons er direct van bewust zijn. Stress kan leiden tot zowel mentale als fysieke klachten, vaak treden deze in combinatie op, aangezien ze nauw met elkaar verbonden zijn.

Herstel voor lichaam en geest

Ontspanning is van essentieel belang om zowel het lichaam als de geest te laten herstellen van inspanning, letsel of blessures. Onvoldoende ontspanning betekent onvoldoende herstel, wat kan leiden tot verdere gezondheidsproblemen.

Diverse ontspanningstechnieken

Ontspanningstherapie biedt verschillende benaderingen om u te helpen ontspannen. Dit kan bestaan uit massages, ademhalingsoefeningen, specifieke ontspanningstechnieken en manuele lymfedrainage volgens de Vodder-methode.

Herstel en balans

Hoewel stress niet altijd te vermijden is, kunt u door op tijd te ontspannen zorgen voor herstel en balans in uw leven. Onze ontspanningstherapie is ontworpen om u te helpen een gezonde balans te herstellen en uw welzijn te verbeteren.

Stress aanpakken met ontspanningstherapie?