Osteopathie

Osteopathie: natuurlijke genezing door handen

Osteopathie is een holistische benadering van genezing, waarbij de osteopaat uitsluitend zijn handen gebruikt voor behandeling. Deze veilige therapie bevordert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Balans tussen systemen: beweging, organen en schedel

Osteopathie gaat uit van een intrigerende samenhang tussen drie vitale systemen: het bewegingsapparaat, de inwendige organen en de schedel. Wanneer deze systemen uit balans zijn, kunnen er lichamelijke klachten ontstaan. De osteopaat maakt gebruik van zachte technieken, zoals duwen en trekken, om blokkades op te heffen en het lichaam in staat te stellen zichzelf te herstellen.

Samenwerking met medische professionals

Het is belangrijk op te merken dat een osteopaat geen vervanging is voor een huisarts of specialist, maar juist nauw samenwerkt met hen. Indien nodig zal de osteopaat u doorverwijzen naar de juiste medische zorgverlener.

Directe toegankelijkheid

Een van de voordelen van osteopathie is dat u direct toegang heeft tot deze vorm van zorg, zonder dat een verwijzing van uw huisarts of specialist vereist is. Dit zorgt voor snel en efficiënt handelen wanneer u op zoek bent naar natuurlijke genezing en herstel.

Op zoek naar een ostheopaat?