Manuele therapie

Expertise in wervelkolom- en gewrichtsklachten

Een manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom, evenals gewrichtsproblemen in armen en benen. Manuele therapie is bijzonder geschikt voor klachten die niet alleen gepaard gaan met pijn, maar ook met verminderde gewrichtsbeweging.

Herstel van bewegingsvrijheid

Manuele therapie is een effectieve benadering die gericht is op het behandelen van blokkades in het bewegingssysteem. Door deze blokkades op te heffen, kan pijn direct verminderen en verbetert de bewegingsmogelijkheid van het behandelde gewricht. Hiermee wordt de natuurlijke beweeglijkheid hersteld die tijdelijk verstoord is geraakt.

Balans herstellen bij instabiele gewrichten

Daarnaast kan een te beweeglijk gewricht problemen veroorzaken. Manuele therapie kan helpen dit instabiele gewricht te stabiliseren door middel van speciale stabilisatietrainingen.

Inzicht in gezond bewegen

Bovendien biedt de manueel therapeut waardevolle instructies over de juiste bewegingen en oefeningen, evenals advies en begeleiding om uw begrip van gezond bewegen te vergroten. Samen met onze therapeut werkt u aan het herwinnen van uw mobiliteit en het verminderen van pijn, terwijl u leert hoe u uw lichaam op de best mogelijke manier kunt ondersteunen.

Op zoek naar een manueel therapeut?