Bekkentherapie

Chronisch bekkenpijn syndroom

Bekkeninstabiliteit houdt in dat de banden die de botten van uw bekken bij elkaar houden verzwakt zijn. Dit leidt tot pijn rond het bekken, de onderrug en de heupen. Het komt vooral voor tijdens de zwangerschap. 50 tot 60 procent van de zwangere vrouwen krijgt te maken met bekkeninstabiliteit klachten.

Maar niet alleen vrouwen hebben hier last van. Ook actieve sporters kunnen hier veel last van krijgen, zowel mannen als vrouwen.

Het Chronisch Bekkenpijn Syndroom, is een overkoepelende term voor pijnklachten in het bekkengebied. In het bekkengebied bevinden zich naast de bekkenbodemspieren andere spieren, zoals de buikspieren, rugspieren, heupspieren en bilspieren. Deze spieren beïnvloeden elkaar allemaal. Indien je de spieren niet goed gebruikt, kunnen ze verzwakken en/of overbelast raken. Dit veroorzaakt pijn rondom het bekken. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie of bekkenfysiotherapie kan de klachten die je hebt goed onderzoeken en behandelen. De manueeltherapeut kan de klachten vanaf de buitenkant benaderen, de bekkentherapeut kan ook bij ernstige instabiliteit vanuit de bekkenbodemspieren de klachten benaderen

Op zoek naar een bekkentherapeut?