Oedeemtherapie

Oedeemtherapie, manuele lymfedrainage Maastricht

Oedeemtherapie is ook mogelijk bij Fysio Centrum Maastricht

Oedeemtherapie, ook wel manuele lymfedrainage genoemd, is een  fysiotherapy-maastricht specialisatie binnen de fysiotherapie. In het team fysiotherapeuten van Fysio Centrum Maastricht hebben wij de beschikking over een gekwalificeerde en gecertificeerde oedeemtherapeut. Deze therapeut behandelt in Maastricht patiënten die tijdelijk of chronisch hinder hebben van oedeem.

Wat is nu precies oedeem?

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. De oorzaak van oedeem kunnen onder andere zijn: mama amputatie, borstkanker, bloedvatproblemen, de gevolgen van een operatie of ongeval. Dit kan zich uiten in zichtbare oedemen als dikke benen, dikke voeten en lipoedeem. Maar ook onzichtbare oedemen zoals chronische sinusitis, oorsuizen, hoofdpijn, migraine, slaapstoornissen en stress gerelateerde klachten kunnen zich uiten.

Wat houdt oedeemtherapie bij Fysio Centrum Maastricht in?

De oedeemtherapie is er primair op gericht om het vocht in de weefsels te verminderen. De oedeemfysiotherapeut heeft hier verschillende technieken en middelen voor ter beschikking. Wanneer oedeem het gevolg is van ziekte of een operatie werkt de oedeemfysiotherapeut nauw samen met chirurgen, oncologen of andere specialisten. Het doel van de oedeemtherapie is, om de vochtbalans van het lichaam te herstellen door het zelf genezend vermogen van het lichaam te verbeteren.

Kwaliteit en een snelle dienstverlening bij Fysio Centrum Maastricht

Fysio Centrum Maastricht hecht grote waarde aan kwaliteit. Onze oedeemfysiotherapeut is ingeschreven in het register voor oedeemtherapie en gecertificeerd voor de behandeling van lipoedeem. Zo heeft u als patiënt de zekerheid, dat de oedeemtherapie in Maastricht door een gekwalificeerde oedeemfysiotherapeut verricht wordt.

Bij Fysio Centrum Maastricht binnen 24 uur een afspraak

Bij Fysio Centrum Maastricht is een team ervaren therapeuten werkzaam. Het grote voordeel hiervan is, dat u binnen 24 uur een afspraak kunt maken met de oedeemfysiotherapeut van Fysio Centrum Maastricht. U kunt dus snel starten met de oedeemtherapie. Voor het maken van een afspraak belt u telefoon 043 – 321 6870